torstai 26. syyskuuta 2013

Teoriaa teoriaa...

Muutama viikko on taas vierähtänyt Pelastusopistolla! Teoriaa, teoriaa ja taas teoriaa. Päivät tuntuvat pitkiltä ja aiheet vaihtelevat aina palotarkastuksesta psykologiaan jne. Nämä on niitä "ei niin mukavia" päiviä, mutta ymmärän, kuinka tämäkin jakso on tärkeä. Psykologia on aine, joka jaksaa minua kiinnostaa eniten. Maailma on täynnä kirjoja aiheesta, mutta mielenkiintoista on se, kuinka psykologia/psyyken asiat tulevat vaikuttamaan omaan pelastajan uraani. Aina ei voi olla vain kovia treenejä ja palon tuoksuisia harjoistusalueita. Tänään oli myös kehonmittausta (Inbody) liikuntatunnilla ja tämäkös saikin keskustelut ja vertailut aikaan. Kuinka nuorella, parikymppisellä voi olla sisuskalujen ympärillä jo hälyttävän paljon rasvaa (itseni mukaan lukien)? Ja mikä on lihavuuden määritelmä? Kuinka luotettava testi olikaan?

Alla kuvia muutaman viikon takaisesta paineilmahengityslaite-koulutuksesta. Tämän jälkeen on kyllä hengitelty muutamia pulloja, mutta laitan kuvia, kun niitä on tunneilta otettu.








 Harjoituksessa opeteltiin tekemään laitteille käyttötarkastukset ja harjoiteltiin, kuinka kasvosuojus puretaan ja kasataan.




 Pukeutumisharjoitus: aikaa 1 min. Eniten haastetta tuotti palovyön pukeminen, mutta ilmeisesti koko kapistusta ei enää palokunnissa käytetä, joten ei panikkia, jos vyön pukeminen ei heti onnistunutkaan!






Ja sitten sama pihalla ja autoon nouseminen. Aikaa meidän porukalla taisi mennä noin 1min 20s. Täytyy muistaa, että hälytystilanteessa pukemista jatketaan autossa ja pukeutumista voidaan täydentää, kun kohteesta tulee lisätietoa.













 Ja palautteen antoa!


5 kommenttia:

Motoman kirjoitti...

Moi,

Millainen oli korkean paikan kammo -testi pelastusopiston pääsykokeissa ?

Petsku kirjoitti...

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Viime kevään pääsykokeissa meidät vietiin Pelastusopiston letkutorniin ja sieltä täytyi tulla kiinteitä tikkaita pitkin alas noin 9 metrin korkeudesta, valjaisiin sidottuna.

Motoman kirjoitti...

Ok. Kiitoksia vastauksesta.

Menikö kaikki ensin yhtä aikaa letkutornin tasanteelle ja siitä sitten ukot yks kerrallaan tikkaita alas ? Löysin netistä Pelastusopiston tornin kuvan ja mietin vaan, että miten tuo tikkaiden edessä oleva kaide ylitetään turvallisesti, etenkin jos on köytetty valjaisiin vyötäröltä ? :D

Petsku kirjoitti...

Letkutornin alapäähän otettiin aina muutama kaveri odottamaan, joille puettiin valjaat alhaala päälle. Letkutorniin kiipeäminen tapahtui sitten aina yksi mies kerrallaan.

Kun kiivetiin kaiteiden yli tikkaille, niin kyllä henkilö oli jo sidottu ja vermistettu siinä vaiheessa, ettei kukaan vaan pääse tippumaan. Tämä jos mikä tulee Opistolla etteen, on työturvallisuus, turvallisuus ja vielä kerran turvallisuus!

Jos olet hakemassa tuleviin pääsykokeisiin, niin onnea ja menestystä kaikessa!

Motoman kirjoitti...

Jep. Kiitos vastauksesta. Kyllä, opistolle olisi tarkoitus hakea 2014 kurssille.