torstai 20. joulukuuta 2012

Luotetuin ammattiryhmä on palomiehet!


Tämän tekstin löysin hetki sitten ja sanoo paljon ammattikunnasta. Joulu lähestyy ja treenaminen laahaa aikalailla monen kiireen takia, töissä on monta vääntöä samaan aikaan päällä ja nyt viedään esimiestä. Olen saanut uuden vastuu alueen, tehtaamme keskusvaraston vetämisen ja siihen liittyvien projektien loppuun vienti. Suurimpana haasteena on viedä koko varasto SAP:n varastohallinta ohjelmaan. Sää nähdä kerkeänkö nähdä tuon kaiken nousua, ennekuin Kuopiossa alkaisi koulu ;-)  Noh niin tain näin aina menee oikein päin!

Hyvää Joulua ja Siunattua uuttavuotta 2013!





Yhdysvaltalainen careercast.com-sivusto on listannut vuoden 2013 stressaavimmat työt.
Sivustolla on useita kriteerejä työn stressaavuudelle. Eniten kuormittavat hengenvaara, suuri vastuu ja tiukat aikataulut. Hermopainetta lisää myös se, jos alalla on kova kilpailu tai työttömyysluvut ovat korkeat.

Listauksessa näkyy jonkin verran yhdysvaltalaispainotusta.  

1. Sotilashenkilö
Sotilaat ovat ymmärrettävästi hengenvaarassa ollessaan tositoimissa rintamalla. Vaarallinen työympäristö voi Amerikan armeijan sotilaalle löytyä myös kotimantereelta esimerkiksi silloin, kun hän auttaa luonnontuhojen raivauksessa.

2. Kenraali
Sotatoimialueella oleva korkea upseeri on vaaralle alttiina siinä missä muutkin sotilaat. Lisäksi kenraalin vastuulla on hänen komentamiensa sotilaiden henki.

3. Palomies
Ei liene epäilystäkään, ettei palavaan rakennukseen syöksyminen ja ihmisten pelastaminen liekkien keskeltä olisi rankkaa. Stressiä lisää se, että välillä on rauhallista ja välillä adrenaliini syöksyy elimistön läpi. Tasainen stressitaso olisi parempi kuin sykäyksittäin tuleva paine.

4. Liikennelentäjä
Pilotin pitää keskittyä yhtä aikaa moneen asiaan. Lentäminen vaatii huomiota, samoin sää, aikataulut ja mahdottomien matkustajien temppuilu. Isossa koneessa sadat ihmiset ovat lentäjän vastuulla.

5. PR-työntekijä
Careercast.comin mukaan pr-työ on hyvin stressaavaa. Olipa kyseessä pienen tai ison firman edustaminen julkisuudessa, aina pitää olla positiivinen, edustava ja antaa hyvä kuva.

6. Yritysjohtaja
Yrityksen johtaminen on paljon muutakin kuin kalliita lounaita ja lentelyä luksusluokassa. Kun firmalla menee huonosti, katseet kääntyvät johtoon. Osakkeenomistajat ovat armottomia.

7. Kuvajournalisti
Stressin määrä riippuu kuvaajan keikasta. Välillä työympäristö on hirvittävä. Olipa kyseessä pyörremyrskyn, missidiivan tai nopean urheilutapahtuman kuvaaminen, paineet kasvavat. Usein aikaa on vähän ja ainutlaatuinen hetki voi tulla koska tahansa.

8. Toimittaja
Toimittajan työstä on glamour kaukana. Uutisreportterille erilaisia aiheita tulee liukuhihnalta ja odotukset ovat kovat. Media-alalla vähennetään väkeä ja työpaikoista käydään kovaa kilpailua. Stressi!

9. Taksikuski
Taksikuski ei voi koskaan olla varma asiakkaastaan. Kuskilla on riski joutua rikoksen uhriksi.

10. Poliisi
Poliisi menee ensimmäisenä tiukkoihin paikkoihin. Stressiä lisää se, että välillä on rauhallista ja välillä pitää sykkiä menemään ihan kunnolla.

          Lainaus iltasanomista 4.1.2012

tiistai 11. joulukuuta 2012

2 KK Fyysisiin testeihin

Noin 2 viikkoa on flussa pitänyt yllä, eikä ole päässyt/ viitsinyt treenata. Tänään oli ensimmäinen juoksulenkki Sulo koiran kanssa. Kurkku oli vielä aavistuksen karhea, mutta rauhallinen ja lyhyt juoksu teki kyllä hyvää. Suunto Ambit paranee vain käyttäessä ja uuden päivityksen myötä Ambit lunastaa paikkaansa. Tasan 2 kuukautta on fyysisiin testeihin ja pieni huoli on siitä, ettei flussa vaan jatkuisi ja estäisi näin harjoittelua. Mutta kyllä tuo pieni lepotauko teki hyvää. 

Lunta oli parhaimmillaan puoleen sääreen, mutta vanha RJK:n erikoiskoulutettu SISSI innostuu vain tälläisesta haasteesta, terveisiä Immolaan!





Sulo meidän Cockerspaniel, jolla isompi ego kuin Arnold schwarzeneggerillä. Mitä isonpi koira tulee vastaan sitä enemmän kaveri pullistelee. Mutta kotona pelkää meidän tytön pikku leluja, hoh hoijaa. Ihmisen paras kaveri ja sitä Sulo kyllä onkin. Kiitos lenkkikaverille, olet paras!


tiistai 13. marraskuuta 2012

3 KK Fyysisen testeihin - Suunto Ambit tuli taloon

Kolme kuukautta olisi aika tasan fyysisiin testeihin. Olen aloittanut nyt pienen 3-viikon mittaisen tauon, jonka jälkeen aloitetaan kova fyysinen harjoituskausi, joka tähtää ko. testiin. Alaraaja-analyysissä omt-fysioterapeutti katsoi jalkojen pientä virheastuntaa. Kotitehtäväksi sain hoidella penikoita ja tiettyjä harjoitteita jalkakaaren petraamiseksi. Mielessä ja harjoituksissa täytyy pitää myös Cooperin testiin harjoittelu, mutta kovat intervallit käynnistetään vasta ensi vuoden puolella.

Tänään tuli tilattua uusi urheilukello, Suunto Abmit black kadonneen Garminin tilalle. Toivotaan, että tuo kello palvelee kaikissa harjoitteissa yhtä hyvin kuin Garminin  forerunner 305.

Kiitos muuten tyttärelle ja vaimolle isänpäivälahjasta!!! WOU, mikä lahja!




Laitan lisää kokemuksia kellosta ja harjoittelusta, kunhan saan käyttökokemusta kunnolla. Mutta kylmäksi tämä musta Ambit ei jätä...

päivitetty 17.11.

- Ensimmäinen lenkki heitetty. Alkuun täytyy sanoa, että näytöt olin huonosti valinnut ja en saanut kunnon dataa juostessa. Toiseksi sykevyö pätki aika lailla, mutta tasaantui kun sai hiukan hikeä pintaa. Nyt on säädöt tehty uudestaan ja odottelu, että tämän kuukauden päivitys tulisi pian. Intervalliharjoitus on yksi lisäominaisuus, jonka takia myös ko. kelloon päädyin. Odotellaan, sehän on ihmisen vahvin puoli...

päivitetty 21.11.

- Tänään tuli uusi sykevyö. Olin käyttänyt vanhaa sykevyötä joka pätki alkulenkillä valtavasti. Nyt on kellon asetuksetkin saatu kohdilleen, joten uusia lenkkejä juoksemaan ja punttia nostamaan. Seuraava odotuksen hetki on tuo uusi päivitys Ambitille. Intervalli jne. Tässä kuussa se pitäisi tulla, joten vielä hetki niin sitten paketti on täydellinen!

päivitetty 27.11

- Kello toimii aivan loistavasti ja mittaa tarkkaa matkaa ja nopeutta. Kellossa on myös ominaisuus, jolla se määrittelee palautumisajan. Tällä hetkellä se on näyttänyt kohtalaisen hyvin ja täsmällisesti. Punttitreeneissä kello toimii myös hyvänä apuvälineenä. Uutta pävitystä Ambit 2.0 odotellessa. Suunto on kyllä parantanut kellojensa ominaisuuksia, mutta vielä tuntuu että Garminin forerunnerit ovat aivan loistavia pelejä. Noh, katsotaan mihin Ambit jatkossa pystyy.

päivitetty 1.1.2013

- Uusi päivitys tuli intervallin kanssa ja vaikuttaa hyvältä. Täytyy sanoa, että kello täyttää odotukseni päivä päivältä, vaikka joskus Suunnon kelloja aavistuksen karsastinkin. Suosittelen ehdottomasti kelloa ja jos haluaa myös lisäksi rannekellon, niin tässä on oiva peli!

päivitetty 2.3.2013

- Kello rupesi syömään akkua tolkuttomasti, ja vein kellon huoltoon hetimiten. Kellosta oli mennyt näytön komponentti ja se saatiin vaihdettua nopeasti ja kello toimii taas moitteettomasti (takuuhuolto Suunnolla). Yksi pieni huono sivuseikka kellosta on tullut: sen näytön ympärillä olevasta "suojakauluksesta" lähtee maalit pienestäkin kolauksesta ja näyttää tämän jälkeen aika kuluneelta..



päivitetty 20.3.2013

- Jos etsii pelkästään urheilukelloa niin itse valitsisin ehkä Garminin. Mutta jos haluaa kellon sekä urheilukellon niin Ambit on kyllä aivan loistava, näyttävä ja monipuolinen. Ei tarvitse olla joka välissä vaihtamassa kelloa ja mitä kauemmin tämä on ranteessa niin sen mukavammaksi toiminnot tulevat. Olen käyttänyt kelloa seuraavissa harjoitteissa: pyöräily, kuntopyöräily, juoksu, kävely ja punttisaliharjoitteet. Kun näytön saa muokattua juuri itselleen sopivaksi ja harjoituksien mukaan, Ambit on kyllä lunastanut paikkansa, vaikka alkuun tuntuikin, ettei tule urheilutoimintojen kanssa sinuiksi millään.

päivittety 22.3.2013

- Tänään kello oli pidempään päällä harjoitustilassa, kellon akku kesti hyvin pakkasesta huolimatta 10h putkeen. Yksi miinus kellossa on se, ettei sen lämpötilan näyttö ole todellinen jos kello on ranteessa. Lämpötila-anturi on ranteenpuolella suoraan käteen päin ja näin ollen ottaa aina kädenlämpöä mukaan mittaustulokseen. Sama ongelma myös tuon korkeuseron ja ilmanpaineen kanssa. Anturin tulisi olla toisella puolella..

päivittetty 6.4.2013

- Suunto Ambit toimi hienosti, vaikka olin hotellin uima-altaalla (Kanaria). Ainoa on, ettei syketietoja saanut, mikä oli aavistuksen harmillista (anturi ei ota veden alla). Kello mittasi hyvin matkaa ja tietoja oli helppo seurata. Kello on alkanut tuntua joka harjoitteella paremmalta ja nyt ilman sitä ei treenata haluakkaan. Ainoa miinuspuoli oli, kun altaalla uin niin Movescount näytti kartalla melkoita sekassotkua. Ilmeisesti luuli, että uin viereisellä autotiellä ja yritti siirtää minua kartalla meren puolelle..  http://www.movescount.com/moves/move12295947

Uima harjoitus


päivitetty 10.4.2013

- Nyt tuli tuo intervalliajastinkin kokeiltua kunnolla 4 x 1000m, ja hyvin näyti pelaavan, eli tyytyväinen olen tuohon ominaisuuteen. Juoksin paikallista hiekkatietä ensin 2km toiseen suuntaan ja sitten 2km takaisin päin. Melkein samaan paikkaan pysäytti, mistä olin lähtenytkin. Aavistuksen jouduin tekemään siksakkia, koska vettä oli paikoin tiellä runsaasti. Tämä voi olla syy miksi matka heitti noin 10 metriä.

ps. Jos joku miettii jotain ominaisuutta, niin kysele ihmeessä. Vastaan, jos tiedän ja kokeilen, jos en ole kokeillut, paitsi Base hyppyjä.. ;-)


lauantai 27. lokakuuta 2012

WOD - Petteri

Tänään oli WOD - Petteri vuorossa. Aloitus oli rintaharjoituksella: punttia 63kg (kaikki, mitä kotoa löytyy) 4x20 ja 200 punnerrusta päälle. Seuraavaksi 200 vatsaa 50 sarjoissa, ja kaikki tehdään niin nopeasti kuin mahdollista. Viimeisenä harjoituksena oli ylämäkijuoksu, 8 kg lisäpainolla. 10 x 200m ja 3 minuutin lepoajalla, ja täytyy sanoa, että viimeiset vedot olin sitten aivan loppu. Pyöräily takaisin kotiin oli aika vaivalloista, mutta suihkun jälkeen tuli kyllä hyvä fiilis!




Kotona mulla on penkki, eli vanha kuljetuslaatikon kansi. Tosi hyvä. Saa nurkkaan piiloon tarvittaessa ja tällä laudalla ei sitten pysty huijaamaan eli sotilaspenkki-tyylillä joutuu menemään. Vaikutus on aivan ilmeinen verrattuna normipenkkiin, jossa saa jalat alas ja selän kaarelle!




Koska remontti on kotona vielä käynnissä niin nyt ollaan raivattu tilaa olohuoneeseen. Harjoittelulle jää todella hyvin tilaa ja kaiken oleellisen harjoittelun pystyn tekemään kotona!





 Viimeisenä oli tuo ylämäkijuoksu 10x200m + 8kg levypaino repussa. Tässä vaiheessa vielä hymyilytti, mutta 50 minuutin päästä ko. kuvasta oli aika verenmaku suussa.


keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Pyöräily - Tehokas kunnon kohottaja

Päivitetty 12.1

Noniin. Pyörä pöllittiin uudenvuoden yönä! Jos satut näkemään ko. näköistö fillari, niin tervehdi uutta omistajaa, sai nimittäin hyvän pyörän...


Työmatka on hyvä taittaa hyötyliikunnan nimissä pyörällä. Oma pyöräilykausi alkoi toukokuussa 2012 ja siitä lähtien noin 2-3 kertaa viikossa pyöräilyä töihin ja takas. Niin kauan kuin säät sallivat syksyllä, niin pyörällä mennään.. Matkaa tulee edestakaisin noin 34,5 km ja aikaa menee yhteensä 1,5h. Parasta pyöräilyssä on, ettei se rasita tällä hetkellä penikoita (paljoa) ja paras tapa vahvistaa jalkojen kestävyyttä, kun jalat tekevät vain töitä. Oma yksivaihteinen Nishiki on ollut luotettava peli, vaikka joskus tuntuukin tuo matka puuduttavalta. Apuvälineinä paras on ollut Garminin syke/gps mittari, jolla saa kokoajan tietoa matkasta ja kropasta. 




Lisäksi on hyvä olla kunnon reppu. Oman ostin Varustelekasta Mil-Tec Assault Pack, johon ostin vielä 3 litran vesirakon, mikä on oiva keksintö. Tarvittavat tavarat ja kuivat vaatteet kulkevat mukana, ja juomista riittä koko matkalle.





Pyöräily on tehokas ja nivelystävällinen laji.

Pyöräily on erinomainen kunnon kohottaja. Se ylläpitää ja kehittää sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä suorituskykyä.

Pyöräillessä valtaosan työstä tekevät reisilihakset, jotka ovat kehon suurimmat lihakset. Suurten lihasryhmien rasittaminen vilkastuttaa myös sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa. Kun isot alavartalon lihakset työskentelevät yhtä aikaa, energiaa kuluu runsaasti.

Ylävartalon rasitus ja voimankäyttö lajissa vähemmälle raskasta maastoajoa ja alamäkiajoa lukuun ottamatta.



Intervallimaista liikuntaa

Pyöräillessä kuormituksen tehoa on helppo säädellä. Pyörällä voi polkea joko verkkaisesti ja nautiskellen, peruskestävyyttä rakentaen tai vauhdikkaasti hikoillen, vauhtikestävyyttä vahvistaen.

Melko tasainen, hieman kumpuileva maasto tekee pyöräilystä usein intervallimaista liikkumista. Silloin syke kohoaa nousuissa, mutta hapenkuljetuselimistö ja jalkojen lihakset saavat levätä alamäkeä laskettaessa.

Jos haluaa kehittyä pyöräilijänä, lenkkien pituutta ja rasitusta kannattaa vaihdella.


(lainaus UKK-instituutin sivuilta)



lauantai 13. lokakuuta 2012

Leppävaaran urheilupuisto


Tänään kävin juoksemassa Leppävaaran urheilupuistossa 10 x 400 metriä -1 minuutin lepoajalla. Vauhdin pyrin pitämään joka kierroksella siinä 14 km/h tuntumassa, joka on noin 2800m Coopperin vauhti. Vieläkin penikat ovat kovan suorituksen jälkeen kipeät. Täytyy pitää pieni tauko juoksussa, että jalat ehtivät kuntoon ennen kovaa juoksuharjoituskautta.



Leppävaaran urheilupuisto on kyllä hyvä paikka käydä juoksemassa intervalleja. Samalla saa tuntumaa ratajuoksuun ja 400metrin kierrokseen, jolla myös testit juostaan. Tämä on kyllä hyvä paikka käydä harjoittelemassa ja ilmainen vielä. Talvella täytyy siirtyä Esport areenalle, jossa puitteet ovat myöskin hyvät.







Pelastusopisto, Fyysisen kunnon testit -ensimmäinen haaste!

Maanantaina 8.10. sain varattua fyysisen kunnon -testiin ajan helmikuun toiselle viikolle. Paikkana on Helsingin Työterveyslaitos Haartmaninkadulla. Olen aikaisemmin käynyt työpaikan pelastusryhmän testauksissa ko. paikassa, mutta ne olivat kyllä enemmänkin tsekkaus, että sydän- ja verenkiertoelimet ovat kunnossa. Sanoivat, että soitin kreivin aikaan, kun paikkoja oli myyty jo melkoisesti pois. Ilmeisesti ovat kovin ruuhkaisia nykyään. Hakijamäärät ovat nouseet, kun Kuopion pelastusopiston sivuilla luki näin: Tammikuussa 2013 alkavaan pelastajakoulutukseen hakijat: varatkaa testiajat jo kesäkuussa,
että varmasti pääsette testiin ennen hakuajan päättymistä!
 Nyt alkaa loppurypistys, vaikka ei nuo fyysisen testin maksimituloksetkaan kovin kummoiset ole. Jos on harrastanut liikuntaa ja käynyt puntilla, niin kohtalaisen helposti ne läpi menevät.

Ihmettelin Helsingin Pelastuskoulun pääsykokeissa, kuinka joku voi jäädä jo ensimmäisellä osiolla esim. penkkipunnerruksessa kiinni. Eikö kaverit ole sen verran käyneet punttisalilla kokeilemassa, meneekö 45 kg x 25 kertaa minuutissa, MITÄ IHMETTÄ!? Oli se harmi katsoa, kun kaverit lähtivät maansa myyneinä pois paikalta. Tosin omaa sijoitusta se aina parantaa, kun muutamasta opiskelupaikasta taistelee niin moni.

No, jokainen tallaa tyylillään. Itse mokasin ekalla kerralla jalkakyykyssä, mutta jo muutamassa kuukaudessa kuka tahansa saa lihakset tottumaan ko. rasitukselle, että minimit menevät läpi. Jos kouluun tai opistolle todella tahtoo, niin nuo tulokset ovat pienin haaste tässä matkalla.


(Helsingin pelastuskoulu jäi haaveeksi, kun ikäraja tuli vastaan v. 2012. Onneksi Kuopioon pystyy hakemaan ja sitä kautta myös töihin tulevaisuudessa tänne pääkaupunkiseudulle.)



lauantai 6. lokakuuta 2012

Ylämäkijuoksu (Coopperin testiin valmistautuminen)

Lauantaiaamu klo 8:30. Ulkona on kiva ilma ja lämpötila +5 astetta. Ylämäkijuoksun vuoro, noin kerran viikossa, 200 m pituinen mäki. 1 minuutti ylös ja alasjuoksu 3:n min lepoajalla ja 10 kertaa. Tarkoitus on nostaa maksimaalista hapenottokykyä ja saada kestävyyttä. Suurinpana ongelmana on penikat, jotka saivat kipeetä viime 8 km lenkillä (asfaltilla).

Hyvä apuväline tässäkin on sykemittari intervallimahdollisuudella. Sillä saa helposti itselleen aikarajat. Edellinen sykemittari oli Garminin forerunner 305: todella hyvä ja monipuolinen kello, mutta se hävisi koiranulkoilutusretkellä metsään. Uuden mittarin olen aikonut hankkia, joko Suunnon Ambit tai Garminin forerunner 910. Mallia joudun vielä hetken miettiä, kummasta saisin enemmän hyötyä irti.



Cooperin sedän keksimä fyysisenkunnontestaus on hyvä, mutta ei tosiaankaan mieluisa ihmiselle, joka ei juoksemisesta muuten pidä. Tavoitteena on saada tuo 3100 metriä rikki ensi keväälle. Seuraavaksi alkaa sisäradalla intervallit 4x800m..




Tänään oli todella märkä tuo juoksualusta. Mutaisa ylämäki oli myös tosi liukas ja siksi päätinkin juosta 100m x 10 intervallijuoksut, muutaman ylämäkivedon jälkeen.




Espoossa on hyviä ylämäkijuoksupaikkoja ja meidänkin läheltä niitä onneksi löytyy. Tässä yksi minulle sopivimmista. Pehmeä alusta ja sopivan jyrkkä.




perjantai 28. syyskuuta 2012

Tästä se harjoittelu alkaa ( 4 KK FYYSISIIN TESTEIHIN)

Tähtäimenä Kuopion pelastusopisto ja haku vuoden 2013 maaliskuun hakuun. Sinne kelpaa vaikka 100- vuotiaat. Ei yläikärajaa, jos kunto ja kantti kestää. Ensin aloitin uuden tutkinnon suorittamisen, ettei vanha koulutodistukseni pilaisi taas pääsymahdollisuuttani. Logistiikan perustutkinto/ varastonhoitaja a´1 vuosi. Kauheeta puurtamista, mutta pakko saada uusi tutkinto. Treenikuviot menivät aivan uusiksi. Vuorotyöläinen sopeuttaa aikataulunsa työvuorojen väliin, joten yölläkin käydään treenaamassa. Crossfit on tässä ollut todella hyvä treenimuoto, nostaa kuntoa ja kestävyttä. Ruokavalio sai uuden suunnan, joka alkoi pikaruokaloiden välttämisellä, vaikka yövuorossa ei ole muutakaan auki.. Puuroa aamulla ja kauhea kasa proteiinia päivällä. Noin 40 km polkupyöräilylenkit töihin ja takaisin max 3 kertaa viikossa ja puntti siihen samaan hengen vetoon. Harjoituksia kertyy noin 8 treeniä viikossa. Täytyy pitää ylikunnonpelko takaraivossa, ettei vaan käy vanhanaikaisesti.

Mutta kun suunta on löytynyt, on vain yksi asia mielessä: Nyt mä menen sinne kouluun vaikka väkisin!!


Pelastusryhmä treenaa tasaisen tappavasti kemikaalitreenejä ja niitähän meille on myös sattunutkin. Kylmä-/ ja kuumasavusukelluksia käydään aina kun voidaan, mutta pääasia on, että treeniä löytyy.






torstai 27. syyskuuta 2012

Matkalla..

Tämä on yhden ihmisen unelma, jota on tahkottu pitkää. Epäonnistuttu, unohdettu, noustu ja uudelleen aloitettu kaikki alusta.

Vasta 28-vuotiaana uskalsin ensimmäisen kerran yrittää mahdollisuuttani Helsingin pelastuskouluun pitkän harkinnan jälkeen. Vuosi oli 2007. Kova harjoittelu aloitettiin syksyllä, mitään järkevää ohjelmaa ei silloin luotu. Täysillä kaikkea mahdollista. Pääsykoepäivänä fobiatestit menivät omalla painollaan. Lihaskuntotestit menivät viimeiseen testiin saakka OK, kunnes tuli jalkakyykyn vuoro. Jalkakyykky on aina ollut heikoin lenkki, mutta SISUlla senkin ajattelin vetää läpi. Ensin painonnostovyö, josta riippui punnus (pitää osua maahan, jotta on hyväksytty suoritus) nousi aivan liian korkealle kainaloon ja kyykkyni piti tehdä todella syvään. Tuon ansiosta takareidessä tuntui kova vihlonta heti sarjan jälkeen eikä helpotusta ollut tulossa. Seuraavana vuorossa oli uinti testi 200m 5 minuuttiin. Testit meni lävitse sinä päivänä, mutta kun seuraavana päivänä Coopperin testiä piti lähteä juoksemaan, kipu oli aivan infernaalinen jaloissa ja takareidessä. Jaksoin juosta noin 8minuuttia, jonka jälkeen ei vaan pystynyt jatkamaan. Siihen kariutui pääsykokeeni.

Seuraavana vuonna oli tarkoitus vielä hakea uudestaan, mutta uuden organisaatiopaikan takia päätin jatkaa uraa logistiikan työnjohto- / suunnittelutehtävissä. Näin ollen ajattelin jättää kokonaan tuon pelastajan uran ja keskittyä sen hetkiseen työhön, joka oli hyvällä mallilla.





Vuonna 2009 pääsin tehtaan palokuntaan/ turvallisuusryhmään ja kipinä pelastajan uralle sai vain lisää tuulta. Muutama vuosi siinä vierähti ja vuonna 2012 päätin vielä kerran yrittää Helsingin pelastuskouluun. Arvelin, että tämä olisi viimeinen kerta, koska ikäraja oli tulossa pahasti vastaan. 






Helmikuun 2012 pääsykokeisiin aloitin harjoittelun taas edellisenä kesänä: pitkää lenkkiä ja nyt päätin, ettei jalkakyykky tule olemaan ongelma, joten siihen keskityin huolella. Talviloman otin testiviikolle ja se kannatti. Fobia-, fyysiset ja uintitesti menivät ensimmäisenä päivänä hienosti läpi. Coopperin testi oli sitä seuraavana päivänä. Myllypuron urheilukeskuksessa on todella kuiva ja huono ilma. Coopperissa juoksin tuon 2800m ja vaikka aikaa jäi noin 20s, päätin lopettaa siihen.

Suurin jännitys oli seuraavina viikkoina ja odotus jatkoon pääsemisestä oli koko ajan mielessä. Tuli päivä, jolloin jatkoon menijöiden nimet julkaistiin koulun seinällä ja sinnehän oli mentävä katsomaan. Oli ilta ja 2- vuotiaan tyttären kanssa lähdettiin katsomaan nimilistaa. Täytyy myöntää, että itku siinä tuli, kun huomasin, ettei nimeä sieltä listalta löydy vaikka kuinka etsi. PELASTAJAn urasuunnitelma oli nyt siinä. Seuraavana vuonna en enää ikäni puolesta sinne voisi hakea. Kysyin vielä jälkikäteen, kuinka paljon jäin pisteissä uupumaan jatkoon nähden. Vastaus oli seuraavanlainen: TERVE Tänä vuonna kilpailu opiskelupaikoista on ennätyksellisen kovaa ja jatkoonpääsypisterajat olivat nousseet pisteellä esim. viime vuodesta. Hakuryhmässäsi (keskiaste) alin soveltuvuustestaukseen kutsuttu saavutti pistemäärän 7,75. Vaivaiset 2 pistettä ja kaikki oli typerän 15-vuotta vanhan ammattikoulututkinnon syytä.

Ja tästähän tämä projekti vasta alkaa...