Tästä se päivä alkoi. Porukka jaettiin kolmeen ryhmään. Meidän ryhmä aloitti rasitushuoneesta. Lämpötila oli ilmeisesti ajettu noin 50 asteeseen ja sitten sammutuskamat päälle. Ensin "verryteltiin" kuntopyörällä. Tämän jälkeen siirryttiin loppumattomiin portaisiin ja viimeiseksi pitkään ja pimeään häkkiluolaan.
Kunnon ohjeet kavereille ja sitten menoksi.
Tässä vaiheessa vielä hymyilyttää, mutta miten on seuraavan puolen tunnin päästä..
Eikö nämä lopu koskaan..
Ja tästä lähtö häkkiradalle.
Hommaa monitoroitiin jatkuvasti. Jos jokin meni pieleen, niin apu oli lähellä. Mitenkäs tositilanteessa?
Ja reitin jälkeen tunnelma oli helpottunut.
Sitten siirryttiin Petosen pilvenpiirtäjään. 4 kertaa ylös ja yhdellä kerralla tuli ottaa letkukassit mukaan
18kg/ ltk.
Viimeinen rasti meillä oli ns. Oulunmallin testi. Videolla näkyy hieman paremmin kuinka homma meni.
Muutama video loppupäivän testistä.
6 kommenttia:
Moi! Kiitos mielenkiintoisesta blogista!
Kysyisin sinulta tälläistä asiaa, että onko tietoa miten pelastusopistolta valmistuneet palomiehet pääsevät töihin ? Tarkoitan siis, että hakeeko jokainen valmistunut vapaina olevia virkoja eri puolilta Suomea ? Luulisi ettei kaikilla riitä töitä tällä tavalla. Kertoisitko hieman tästä, jos sinulla on enemmän tietoa asiasta :) Kiitos! ja Tsemppiä sinne kouluun!
Kiitos viestistäsi!
Sen verran sain kuulla, että kaikki jotka viime keväänä valmistui, ovat päässeet työelämään pelastuslaitoksille mukaan. Se että pienemmillä paikkakunnilla työtilannne ja vaihtuvuus paloasemilla on pieni, niin tällaisten henkilöiden haku muualle kuin omalle paikkakunnalle on ilmeistä. Toivotaan, että työpaikkoja riittää tulevaisuudessakin, vaikka pelastustehtäviä ei kukaan toimisikaan...
Olen käsittänyt, että Pelastusopiston teoriatunneilla annetaan tunnin alussa opettajalle ilmoitus, kuten intissäkin. Pitääkö tämä paikkansa ja jos pitää, niin voisitko antaa esimerkin siitä kuinka ilmoitus tehdään ?
Kiitos!
Kiitos kysymyksesstäsi!
Kyllä tuo pitää. Jäjestäjä pyytää ensi oppillat YLÖS, tämän jälkeen huudetaan HUOMIO ja kaikilla rintama suunta kääntyy. Järjestäjä ilmoittaa vastaavalle opettajalle kurssin, vahvuuden ja poissaoliat.
Kiitoksia vastauksesta.
Onko tämä järjestäjä siis yksi opiskelijoista ? miten siihen tehtävään valitaan ja mitä muita tehtäviä hänelle kuuluu ?
Järjestäjä on luokalta valittu oppilas (aakkos jäjestyksessä) ja hänen vuoronsa kestää viikon. Järjestäjä hoitaa kuten kouluissakin opettajan ns. Juoksevia asioita esim. Hakee oppitunnille tarvittavat varusteet, puhelimet jne.
Lähetä kommentti