torstai 16. toukokuuta 2013

Pelastusopiston pääsykokeet takana! 15-16.5.2013
Kuopion pääsykokeet on nyt ohi! Ja valtava jännitysnäytelmä on takanapäin jättäen jälkeen väsyneen ukon. Testit alkoivat keskiviikkoaamuna klo 7:30, joten herätys tulikin jo aamulla 4:30. Ensin Kuopion hiljaiseen aamun kävelylle, tämän jälkeen suihkuun ja aamupalalle. Oli muuten kylmää puuroa tarjolla, mutta jännityksessä tuo meni alas kuin vettä vaan.

Suurin haaste oli tuo Cooperin testi, mutta onnekseni sain loistavan vetäjän juoksuun ja peesasin tätä kaveria hyvällä tuloksella. Minimiraja tuli juostua läpi (2800 m), mihin olin todella tyytyväinen. Valitettavasti joitakin juoksijoita jäi vain muutamia metrejä tuosta minimirajasta, mutta linja oli kova ja siihen päättyi valitettavasti näiden hakijoiden mittelö. Juoksun jälkeen kova stressi laukesi ja uimaan lähti rentoutunut ja tyytyväinen ukko. Uinti meni siinä sivussa läpi (200m matka. Aika 3min 45s. kun raja oli 4min 45s.) ja saunassakin ehdittiin minuutin verran istua. Matka jatkui tästä takaisin opistolle, jossa odotti fobiatesti ja ruokatauko.

Viimeinen tiukka rypistys oli 2,5h soveltuvuustestejä ja juttelu psykologin kanssa: 15min keskustelu, jossa tarkkailijan kynä savusi jokaisen oman mielipiteen jälkeen. Mitä lie kirjoitti...  Ryhmäkeskustelu oli sinänsä tuttua, mutta 10h tekemisen jälkeen aika rasittavaa.

Nyt kaikki tuo on takana päin, takki on tyhjänä, mutta onnellinen silti. Kesäkuun alussa lupasivat lähettää vastauksen kouluun päässeille. Joten siihen asti jännitys on vielä ilmoilla.

Pelastusopiston seinässä oli opiston kirjaimet, mutta oli niin pienellä, ettei niitä meinannut kyllä huomata! Valitettavasti tuli otettua todella vähän valokuvia intensiivisen tahdin takia, mutta tässä muutamia paikan päältä!


:
Kalustohallissa oli muutama opiston ambulanssi rivissä ja siellä taisikin olla potilaankuljetusharjoitukset juuri käynnissä.
Tässä ollaan lounaalla Tulikukossa ja päivän kuluessa taistelijat odottelivat vuoroaan psykologille. 
Seuraavaksi on projektina triahlon-kilpailut Vantaan Kuusijävellä 2.6, johon olen ottanut osaa vain sitä varten, että kuntoa pidetään yllä!


7 kommenttia:

Jari Paananen kirjoitti...

Hilirimpsis.
Tuossa oli tuo rulla mistä oli silloin puhetta:
http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=mlxx8osvz08j4qxg&kategoriaTunniste=Kuntoiluv%C3%A4lineet&path=SPORT%2FKuntoilu%2FKuntoiluv%C3%A4lineet&paikkakunta=Espoo&osuuskauppa=HOK-ELANTO&hakusana=pilates*&pageName=Hakutulos

Viimesimmästä ryhmästä oli kuulopuheiden mukaan tippunut 13! Näillä luvuilla melkeen joka toinen pääsis sisään. Sen näkee sit..
-Jari

Petsku kirjoitti...

Moikka!

No nyt on ihme rulla keksitty. Eikö tuohon kävisi myös äitimuorin kaulin..

Kerroin vain pienenee, kun porukkaa putoa pois, hyvä näin, mutta harmi putoajille. Nyt täytyy vain jäkittää kesäkuun alkuun, kunnes tieto tulee!! Tsemppiä!!

Jari Paananen kirjoitti...

Perskeles, ei näy mua ainakaan koulun alkaessa. Ohut kuori napsahti. Ei voi mitään. 4p pällistä.. Ja 2v voimassa tuo... Ei sillä paljoa juhlita. Toivotaan et sulla lykästää.

Petsku kirjoitti...

No voi skönde! Mutta muista mäkin olin 35 vuotias kun tärppäsi.. Kaikki on mahdoillista jos oikeasti haluaa! Tsemiä jatkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Aivan loistava blogi. Tsemppas itteä hirveästi eteenpäin. Tänään sain kirjeen ja koulupaikka varmistui Kuopioon! Unelmista tuli totta. Ai, että tuntu pahalta ku jäi coopperi muutamaa sataa metriä vaille siellä Myllypuoron hallissa vuodenvaiheessa. Mut sieltä on noustu!
T,

32w

Petsku kirjoitti...

Hei ja kiitos palautteestasi!

Tiedän ton tunteen ja se on sanoin kuvailemattoman hienoa! Onnea kouluun pääsyn johdosta ja elokuussa nähdään opiston käytävillä. Vielä kerran onnea!

Anonyymi kirjoitti...

Aika lyhyt tuo soveltuvuus testi ollu. Veturinkuljettajaksi oli 8 tuntii ja tunnin psykologin haastattelu päälle. Siellä ei ollu kyllä kunto testejä ollenkaan.