sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pelastajakurssi 84-85 Opinnot alkavat 12.8.2013

Kivasti on kesä vierähtänyt, vaikka onkin ollut työntäyteistä aikaa: asuntomme vuokrausta Espoosta ja uuden etsimistä Kuopion suunnalta. Perheeseen on tulossa uusi pieni ihminen ja tietysti tuo koulun alkaminen tuo kaikkea uutta. Kaikki samaan syssyyn ja isoja asioita, mutta hienoa on. Vieläkin tulee mieleen ajatus, voiko tämä olla sittenkään totta!? Pelastajakurssi 84-85 kutsuu!

Ensimmäisenä oli tuon Palofysiikan kirjan tilaaminen. Kun kirjaa aavistuksen lueskelin, niin ei tämä mitään partiopoikien tulileikki-luettavaa ollut.. Eli saa kyllä tehdä duunia, että nämä kaikki tulee ymmärrettyä.


Seuraavaksi oli vuorossa virkapuvun tilaaminen ja melkoisen summan sainkin kokonaisuudesta kasattua. 
Sellainen 492€ ja pukuhan ei mikään seksisymbolin virkapuku ollut, vaan enemmäkin Aarne Tenkasen tanssipuku! Noh, tämähän ei mitään muotishowta ole, mutta eikö näissä olisi pikkuisen suunnittelija voinut luovuttaan käyttää. Oli miten oli, mutta hyvä uutinen tuli myös Espoon suunnasta, kun eräs palomestari lupaili kesätöitä jo ensi kesälle 2014 ja jos kaikki menee nappiin ja paikka aukeaa, niin ensivuonna tähän aikaan istutaan höökissä! Tyttäreni huusi juhannusviikolla, kun näki paloauton, että meidän isin työpaloauto se siinä menee!


Seuraavat päivitykset tulevatkin sitten toivottavasti Kuopiosta ja kun koulu on alkanut. Oikein hyvää kesää ja  onnea vielä kaikille kouluun päässeille ja tsemppiä kaikille, jotka sinne vielä pyrkivät!


2 kommenttia:

janne tolppanen kirjoitti...

Itsekin tavailin tuota kirjaa ja aika vaikeaa tekstiä, luotto on kova siihen että opettajat selittävät asiat parhain päin että tule ymmärrettyä. Hienoa että on jo kesätyöpaikka valmiina vaikka ei edes koulu ole alkanut. Toivottavasti itsekin pääsee kesähommiin tähän oman kaupungin laitokselle niin sais naamaa vähän tutuksi ennen valmistumista.

Petsku kirjoitti...

Erään valmistuneen palomiehen puheista tuli sen verran tietoa, että muutama vuosi sitten valmistuneet saivat kaikki töitä. Eli tällä hetkellä työ tilanne on hyvä! Tiestysti pienillä paikkakunnilla tilanne voi olla toinen..

Uskonkin, että tuo opetus on aika käytännön läheistä, mikä on hyvä. Ja kuulopuheiden perusteella EA puolta käydään vielä enemmän ja kattavammin läpi. (Selviää kyllä kuukauden päästä).