lauantai 13. lokakuuta 2012

Pelastusopisto, Fyysisen kunnon testit -ensimmäinen haaste!

Maanantaina 8.10. sain varattua fyysisen kunnon -testiin ajan helmikuun toiselle viikolle. Paikkana on Helsingin Työterveyslaitos Haartmaninkadulla. Olen aikaisemmin käynyt työpaikan pelastusryhmän testauksissa ko. paikassa, mutta ne olivat kyllä enemmänkin tsekkaus, että sydän- ja verenkiertoelimet ovat kunnossa. Sanoivat, että soitin kreivin aikaan, kun paikkoja oli myyty jo melkoisesti pois. Ilmeisesti ovat kovin ruuhkaisia nykyään. Hakijamäärät ovat nouseet, kun Kuopion pelastusopiston sivuilla luki näin: Tammikuussa 2013 alkavaan pelastajakoulutukseen hakijat: varatkaa testiajat jo kesäkuussa,
että varmasti pääsette testiin ennen hakuajan päättymistä!
 Nyt alkaa loppurypistys, vaikka ei nuo fyysisen testin maksimituloksetkaan kovin kummoiset ole. Jos on harrastanut liikuntaa ja käynyt puntilla, niin kohtalaisen helposti ne läpi menevät.

Ihmettelin Helsingin Pelastuskoulun pääsykokeissa, kuinka joku voi jäädä jo ensimmäisellä osiolla esim. penkkipunnerruksessa kiinni. Eikö kaverit ole sen verran käyneet punttisalilla kokeilemassa, meneekö 45 kg x 25 kertaa minuutissa, MITÄ IHMETTÄ!? Oli se harmi katsoa, kun kaverit lähtivät maansa myyneinä pois paikalta. Tosin omaa sijoitusta se aina parantaa, kun muutamasta opiskelupaikasta taistelee niin moni.

No, jokainen tallaa tyylillään. Itse mokasin ekalla kerralla jalkakyykyssä, mutta jo muutamassa kuukaudessa kuka tahansa saa lihakset tottumaan ko. rasitukselle, että minimit menevät läpi. Jos kouluun tai opistolle todella tahtoo, niin nuo tulokset ovat pienin haaste tässä matkalla.


(Helsingin pelastuskoulu jäi haaveeksi, kun ikäraja tuli vastaan v. 2012. Onneksi Kuopioon pystyy hakemaan ja sitä kautta myös töihin tulevaisuudessa tänne pääkaupunkiseudulle.)3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno blogi

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli se helppo osa, vaikeampi saada ne muut riittävät pisteet päästä eteenpäin ammattitutkinnon avulla.

Petsku kirjoitti...

Juuri näin! tsemppiä hakuihin jos opistoon pyrkimässä!