maanantai 27. lokakuuta 2014

Cooper ja 100%-testi takanapäin


Tuo kauan odotettu Cooper-testi (minimiraja 2800m) sekä 100%-testi ovat nyt takanapäin. Onneksi molemmat menivät kerralla läpi eikä täytynyt uusia. Cooperin testi on kaikille tuttu, mutta tuo 100%-testi olikin sittten toisenlainen koitos. Jos kouluun oli alun alkaen vaikea päästä, niin vaikeammalta tuntui pois pääsy koulusta. 

100%-testi 
1 rasti: Ensin savusukelluspari käveli kahden 76mm letkurullan kanssa noin 100m pätkän. Tämän jälkeen he siirtyivät kuorma-auton renkaalle ja löivät sitä lekalla 3m pätkän. Seuraavaksi parin tuli siirtyä letkutornille ja kiivetä se ylös täysissä vermeissä ja 2x18kg "salkkua" kädessä ja kaksi kertaa. Minun kokonaispainoni tuossa kohtaan oli n.150kg. Tämän jälkeen tuli 10min vilvoittelutauko ennen seuraavaa rastia.

  2 rasti: Savupari lähti pimeään huoneistoon, jossa "pelastivat" n.70kg nuken lattialla raahaten. Ensin tuli löytää tikapuut huoneistosta yläkertaan. Kun ne oli löydetty, tuli nukke nostaa köydellä ylös ja jatkaa yläkerran huoneistossa niin kauan, kunnes ulospääsy löytyi. Tämän jälkeen seurasi 10min vilvoittelu. Ruumiin lämpötilaa seurattiin anturilla koko testin ajan ja yläraja lämpötilalle oli 40 astetta. (Mitattu per rectum). 

3 rasti: Rasitushuone. Ensin alkoi kömpiminen pitkässä sokkeloisessa radassa, jossa oli lämpötila nostettu 120 asteeseen. Pois päästyään radalta pari suuntasi rasitushuoneen polkupyörälle ja siitä alkoi 5min kestänyt pyöräily. Seuraavana oli ylätalja ja 20 vetoa omaan tahtiin ja viimeisenä rasituksena oli päättymättömät tikkaat ja kipuaminen ylöspäin 20m. Kaikki nämä rastit suoritettiin täydessä varustuksessa ja paineilmaa hengittäen. Lämpötila tässä vaiheessa minulla oli 39,3 astetta ja kokonaisaika 1h17min.


Lekatestin välineet76mm letkurullatLetkutorniTestin jälkeen oli kyllä väsynyttä miestä, mutta onnellisena, että ko. testi oli nyt takanapäin ja hyväksytysti suoritettu.


Soveltavien harjoituksia loppuviikolta.


Eppu ja minä käytiin hakemassa jäihin vajonnut Pete...
Perjantai ja huoltopäivä. Huomaa, että nyt alkaa koulua olla enää vähän jäljellä. Hyvä ottaa välillä rennosti!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jees, vävy!

Ulla Vuorinen kirjoitti...

Taitaapi loppu jo häämöttää.