torstai 20. joulukuuta 2012

Luotetuin ammattiryhmä on palomiehet!


Tämän tekstin löysin hetki sitten ja sanoo paljon ammattikunnasta. Joulu lähestyy ja treenaminen laahaa aikalailla monen kiireen takia, töissä on monta vääntöä samaan aikaan päällä ja nyt viedään esimiestä. Olen saanut uuden vastuu alueen, tehtaamme keskusvaraston vetämisen ja siihen liittyvien projektien loppuun vienti. Suurimpana haasteena on viedä koko varasto SAP:n varastohallinta ohjelmaan. Sää nähdä kerkeänkö nähdä tuon kaiken nousua, ennekuin Kuopiossa alkaisi koulu ;-)  Noh niin tain näin aina menee oikein päin!

Hyvää Joulua ja Siunattua uuttavuotta 2013!

Yhdysvaltalainen careercast.com-sivusto on listannut vuoden 2013 stressaavimmat työt.
Sivustolla on useita kriteerejä työn stressaavuudelle. Eniten kuormittavat hengenvaara, suuri vastuu ja tiukat aikataulut. Hermopainetta lisää myös se, jos alalla on kova kilpailu tai työttömyysluvut ovat korkeat.

Listauksessa näkyy jonkin verran yhdysvaltalaispainotusta.  

1. Sotilashenkilö
Sotilaat ovat ymmärrettävästi hengenvaarassa ollessaan tositoimissa rintamalla. Vaarallinen työympäristö voi Amerikan armeijan sotilaalle löytyä myös kotimantereelta esimerkiksi silloin, kun hän auttaa luonnontuhojen raivauksessa.

2. Kenraali
Sotatoimialueella oleva korkea upseeri on vaaralle alttiina siinä missä muutkin sotilaat. Lisäksi kenraalin vastuulla on hänen komentamiensa sotilaiden henki.

3. Palomies
Ei liene epäilystäkään, ettei palavaan rakennukseen syöksyminen ja ihmisten pelastaminen liekkien keskeltä olisi rankkaa. Stressiä lisää se, että välillä on rauhallista ja välillä adrenaliini syöksyy elimistön läpi. Tasainen stressitaso olisi parempi kuin sykäyksittäin tuleva paine.

4. Liikennelentäjä
Pilotin pitää keskittyä yhtä aikaa moneen asiaan. Lentäminen vaatii huomiota, samoin sää, aikataulut ja mahdottomien matkustajien temppuilu. Isossa koneessa sadat ihmiset ovat lentäjän vastuulla.

5. PR-työntekijä
Careercast.comin mukaan pr-työ on hyvin stressaavaa. Olipa kyseessä pienen tai ison firman edustaminen julkisuudessa, aina pitää olla positiivinen, edustava ja antaa hyvä kuva.

6. Yritysjohtaja
Yrityksen johtaminen on paljon muutakin kuin kalliita lounaita ja lentelyä luksusluokassa. Kun firmalla menee huonosti, katseet kääntyvät johtoon. Osakkeenomistajat ovat armottomia.

7. Kuvajournalisti
Stressin määrä riippuu kuvaajan keikasta. Välillä työympäristö on hirvittävä. Olipa kyseessä pyörremyrskyn, missidiivan tai nopean urheilutapahtuman kuvaaminen, paineet kasvavat. Usein aikaa on vähän ja ainutlaatuinen hetki voi tulla koska tahansa.

8. Toimittaja
Toimittajan työstä on glamour kaukana. Uutisreportterille erilaisia aiheita tulee liukuhihnalta ja odotukset ovat kovat. Media-alalla vähennetään väkeä ja työpaikoista käydään kovaa kilpailua. Stressi!

9. Taksikuski
Taksikuski ei voi koskaan olla varma asiakkaastaan. Kuskilla on riski joutua rikoksen uhriksi.

10. Poliisi
Poliisi menee ensimmäisenä tiukkoihin paikkoihin. Stressiä lisää se, että välillä on rauhallista ja välillä pitää sykkiä menemään ihan kunnolla.

          Lainaus iltasanomista 4.1.2012

Ei kommentteja: