sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pelastajan perustaidot 1-4

Viikot menevät täällä opistolla vauhdilla ja joka viikko tulee mielenkiintoisia uusia aiheita, mutta myös vanhan kertaamista. PEPET 1-4 alkoi tällä viikolla ja täysin uutta asiaa tuli koko viikko. Perjantaina kuunneltiin opetuskäyttöön tarkoitettuja hätäpuheluita ja kyllä niitä kuunnellessa karvat nousivat välillä pystyyn. Mutta kaikki tämä vain vahvistaa sitä, että nyt ollaan oikealla alalla!


Tästä se alkaa. Pelastajan perustaidot DAY 1. Koko viikko mennään sitten vauhdilla ja paljon tulee asiaa. Alipäällystön opiskelijat saivat harjoitusta kouluttamisesta ja pelastajaopiskelijat taas ammattipalomiesten hyviä vinkkejä tulevaan työelämään. Kyllä oli mukavaa, mutta raskasta.

                   Tässä ajellaan harjoitusalueelle.


Letkun pakkaamista tehtiin sitten urakalla ja pumpun käyttöharjoituksia konemiehen roolissa.


Järeällä työjohdolla kasteltiin sitten ambulanssia.. Harjoituksena oli miehityksen roolit ja kuinka perusselvitys tehdään ulkokautta rakennukseen tai sisäkautta rakennukseen. Lopuksi oli perusselvitys, joka tuli suorittaa alle minuuttiin ja kuinka ollakkaan, meidän ryhmä teki pohjat tässäkin harjoituksessa.


Jatkotikasselvitys kolmanteen kerrokseen ja lopuksi puettin vielä paineilmahengityslaitteet, köysipussi ja 42mm letku niskaan. Ei ole mitään maailman turvallisinta touhua, mutta jos turvallista työtä haluaa niin kannattaa pysyä siellä konntorilla, jossa suurin riski on paperiviilto tai perslihaksen puutuminen.

Tässä oli linja-auto pötköllään harjoitusalueella.


Ja sitten harjoituksista takaisin koululle! Mielenkiintoinen ja paljon asiaa sisältävä viikko. Loppuharjoitukset kuuluvatkin sitten omatoimiseen harjoitteluun. 


Ja tästä se sitten lähtee. Pintapelastajan sitominen paalusolmulla ja 8 solmun tekeminen pelastettavan sitteriin.


Ja tietysti palokoira joutui myös harjoituksiin mukaan, vaikka ilmeestä päätellen ei kiinnostaisi yhtään.5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä kuvia! Näytti tossa yhessä ajokuvassa, että sulla on käsi vaihdekepillä ? Eikö nuo paloautot olekaan automaattivaihteisia tänä päivänä ?

Petsku kirjoitti...

Moi ja kiitos palautteesta! Tosiaan tuo kuva näyttää ihan kuin auto olisi manuaali vaihteinen, mutta kyllä opistolla on kaikki autot automaatteja, muutamaa autoa lukuunottamatta. Taitaa olla vanha tapa pitää kättä kepillä!

Jari Paananen kirjoitti...

Hilirimps. 2940m, joten 10m vajaaks 0.5 pojosta. Aika mäihä saa käydä, jotta perille asti pääsee :D Porukkaa on kyllä tippunu ku sieniä sateella: Ma 8 / Ti 11 / Ke 15... Tuon suhtee mahollisuudet paranee mut loppupisteillä 4,75 ei paljon juhlita. Tähtäys seuraavaan, josta täydet lksta ja 3200m kuupperista naureskellen ;)100m on brassailua siihen päälle..

Petsku kirjoitti...

Jep! No tänä vuonna hakijoita on kyllä ollut vahemmän ja nähtäväksi jää kuinka pitkälle ko. bojoilla pääsee. Mutta hyvinhän tuo juoksu on muuten mennyt, verrattuna toukokuiseen... Nyt peukut pystyyn jos vaikka lykästäisi!!

Unknown kirjoitti...

Kiitos kaikille