torstai 21. marraskuuta 2013

Ensihoidon perusteet (lisätty kuvia 28.11)

Tästä se alkaa: ensin vaatteet vaihtuivat punaisiksi ja tämän jälkeen alkoivat tunnit anatomiasta, fysiologiasta sekä ensihoidon perusteista. Tätä jatkuu aina ensi vuoden alkuun saakka. Edessä on ruumiinavaus, sairaalaharjoittelujakso, paljon pistämistä, ambulansseihin ja niiden kalustoon tutustumista ja eniten odotettu harjoittelujakso pelastuslaitoksen ambulanssissa muutamaksi viikoksi. Kun olemme tässä viime viikkoina katselleet onnettomuuskuvia ja jotkut niistä kohtalaisen järkyttäviäkin, niin voi vain todeta, että mielenlujuus tulee tässä hommassa näyttelemään suurta roolia. Mitä tekee kasapäin lihaksilla, jos nuppi ei kestä?? 


Apellipaikalla nökötti tällainen menopeli. Pasi-vaunua on käytetty tietyissä harjoituksissa opistolla.


Intubointiharjoitukset alkoivat. Putki meni yllättävän helposti henkitorveen, mutta kaikki on varmasti helppoa kumi-Annelle.EKG:n ottamista potilaasta, myös omat filminauhat saatiin ottaa ja tutkiskella kavereiden "rytmejä".


Tässä minun sydämenkuva. Lääkärikandi Niko sai hyvän filmin hyväkuntoisesta sydämestäni!


Sitten olikin mielenkiintoinen käynti Niuvanniemen oikeuspsykiatrisessa sairaalassa. Saimme ensin hyvän luennon osastonhoitajalta ja tämän jälkeen esittää kysymyksiä sairaalasta. Sitten pääsimme käymään osastolla.
Tässä harjoitellaan nieluputken laittoa.


Ihmisen suu ylhäältäpäin katsottuna. Siinä se henkitorvi törröttää.
Lopuksi hengityksen avustamista pareittain ja yksin.

Ambulanssin hoitolaukkua käytiin lävitse kovalla vauhdilla. Harjoituspäivät ovat edessä ja siellä päästään sitten tositoimiin. Tiedossa pistelyä ja intubointia jne.

Ja kaikkein tärkein. Poikamme sai nimen hienoissa juhlissa, jossa mukana oli kaikki lähisukulaisemme. Se oli hienoa, että kaikki olivat tulleet paikalle -toiset kauempaa ja toiset vähän lähempää! 


Isänpäivä olikin sitten special case only for me!

Tässä käytiin isänpäivän kävelyllä Neulamäen niemen kärjessä. Kyllä on hienot maisemat ja rauhallinen paikka.
5 kommenttia:

Timppa kirjoitti...

Moi!

Taas jälleen huippuhyvä päivitys netin parhaaseen blogiin! Thänks! Tätä seuraa mielellään, kun on paljon hyviä kuvia. Jatka samaan malliin!

Petsku kirjoitti...

Moikka ja KIITOS paljon palautteesta! Kylläpä lämmitti..

Ulla Vuorinen kirjoitti...

Kyllä on hyvä katsoa ja lukea blogiasi, tosi mielenkiintoinen.
Kyllä sinä tulet kestämään nämä tulevat tapahtumat. Kokemusta on toisenlaisista akuutti tapahtumista.

Teemu Feldt kirjoitti...

Huh, mahtavan blogin olet väsännyt. Itsellä vierähtänyt tovi jos toinenkin tätä lueskellessa :) tuo ventilointi on hankalaa tehdä yksin! Kattotaan jos itsekin pääsisi vaihtamaan vpk harrastuksen työksi. Itellä on sama rupeama edessä uusi koulutodistus ja infernaalinen kunnon kohotus ja tästä blogista on ollut hyötyä kiitos. Onnea isälle ja jaksamista koulu aherruksiin ;).

Petsku kirjoitti...

Kiitos palautteestasi todella paljon!!! Onnea sinulle koulu-, ja kuntoprojektiin. Toivottavasti kaikki tulevaisuudessa natsaisi kohdalleen ja löytäisit itsesi hienosta koulusta! Matkalla pelastaksi...