maanantai 17. helmikuuta 2014

Ajoharjoittelua ja ensihoidon käytännön testit!

Ensihoidon käytännön testit ovat juuri takanapäin. Viisi testiä: hengitystien varmistaminen elottomalle ja tajuttomalle potilaalle, jalan alueen reponointi, suoniyhteyden avaaminen, elvytys ja sydämen vajaatoiminnan hoito. Kaikki kerralla läpi, vaikka aluksi jännitti aikarajat liikaakin.


Tässä muisto suoniyhteyden avaamistestistä, jossa suoni pikkuisen hajosi.


Sitten tuli ehkä hienoimmat harjoitukset hetkeen. Ajoharjoittelu liukkaalla erilaisilla ajoneuvoilla. Testiradan ajamista ja viimeiseksi hälytysajoharjoittelua. Testirata oli harjoitusalueella ja kyydissä opettaja sekä lautanen, jossa oli pingispalloja ja golfpallo. Pudonneesta pallosta tuli aina +5min aikaa lisää. Fantsuu!!!Tässä Rassi päästelee perämutkissa pillit päällä. On se kumma asia, kun hälytysajoneuvoon laitetaan vilkut ja sireenit päälle, niin hymy leviää korviin saakka. Tietysti pitää muistaa tosielämän tilanteet eli hälytysajoneuvo hälyt päällä = jollakin ihmisellä on todellinen hätä!


Liukkaan kelin harjoittelua: hätäjarrutus ja väistö.


Mukaan oli otettu 16 tonnia painava tikasauto -tämä se vasta pyörikin jäällä.


Demonstraatiossa näytettiin turvavälin huomioiminen raskaalla kalustolla.
3 kommenttia:

Ulla Vuorinen kirjoitti...

Hienoa!

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista luettavaa opistoon itsekin pyrkivälle :).

Opistomotivaatio saanut vähän takapakkia pelastajan nykyvaatimuksista, kun kuulemma esim. Kuopion pelastuslaitos käytännössä vaatii lähi/sairaanhoitajan pätevyyden viran saamiseksi. Oletko itse törmännyt ko. asiaan? Onko sinulla/opiskelutovereilla hoitotausta alla?

Petsku kirjoitti...

Moi ja kiitos kysymyksestä!

Kyllä tuota samaa ollaan meillä koulussa pohdittu, mutta ongelma taitaa olla vain täällä Kuopiossa. Eli tarjontaa Kuopion laitokselle on riittämiin ja he pystyvät raakkaamaan parhaat välistä. Joten jos on sukellus tai sairaanhoidon taustaa niin kaikki nuo on plussaa töitä haettaessa. Itselläni ei hoitotaustaa ole, mutta meidän luokalla niitä muutama kyllä löytyy.