maanantai 25. elokuuta 2014

Piiitkä viikko takana!

Tällä viikolla on ollut niin oppitunteja, kemikaalipalo-sammutusharjoituksia, savutuuletusta ja lopuksi päiväkodissa käyntiä Vehmersalmella. Päiväkodissa käytiin pieniä ihmisiä valistamassa ja tarhanopettajia kouluttamassa. Lapset tykkäsivät kovasti paloautokierroksesta ja niin tykkäsivät kouluttajatkin :-) .

Sammutus vaahdolla!


Säiliöpalon sammutustaktiikkaa ja -tekniikkaa.
Allaspalon sammutus ei sitten onnistunutkaan vedellä. Paras vaihtoehto taisi olla jauhesammutin. Tässä poltetaan Liavia.


5 kommenttia:

Kiinnostunut kirjoitti...

Eikö nuo liekit tunnu iholla asti? Siis kun mennään tarpeeksi lähelle paloa. Ja onko miten helppoa liittää letkut toisiinsa, eli voiko se liitoskohta jäädä huonosti paikoilleen ja letku siten ruveta sinkoilemaan ympäriinsä vedenpaineen seurauksesta?

Petsku kirjoitti...

Terve ja kiitos kysymyksestäsi!

Kyllä nuo liekit sen verran lämpimiä ovat, että paikasta, josta otin nämä kuvat niin lämpö oli kyllä selkeästi tunnettavissa paloasun läpi. Joten kyllä tuon lämmön voi läheltä nahkalla tuntea. Letkujenliittimet voivat kyllä aueta, jos ne huolimattomasti ovat kiinni laitettu ja silloin letkusta tulee "ruoska" vedenpaineen ansiosta. Letkuliittimet ovat ns. kynsiliittimet ja ne on helppo laittaa kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Tämä tuli nyt selväksi. Kiitos paljon vastauksestasi!

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vielå se mieleen, että harjoitellaanko koulussa tuota "ruoska"-letku tapahtumaa?

Petsku kirjoitti...

Ei harjoitella. Taitaapi olla sen verran epävarmaa ja vaarallista puhaa ;-)

Muutama video on kyllä katsottu!