perjantai 19. syyskuuta 2014

Sovellettuja harjoituksia!

Tällä viikolla olemme ajaneet sovellettuja keikkoja harjoitusalueella. Rakennuspaloja, ihmisen pelastamista, tieliikkeeneonnettomuuksia ja EVY-keikkoja. Jokainen sai olla vuorollaan kuski, esimies ja miehistön jäsen. Ohessa kuvia muutamista harjoituksista. 


Tieliikenneonnettomuus, jossa altistuneena kaksi potilasta.


Sama homma, mutta toisessa kohteessa.


Aseman pihalla odottamassa hälytyksiä!


Rekan ja henkilöauton kolari, kaksi potilasta altistuneena.


Maisemat ovat harjoitusalueella kohdillaan.
Tässä on auto käännetty pyörilleen. Auton sisällä oli pahasti puristuksissa oleva potilas. Olin "potilaan" kanssa sisällä autossa, kun auto käännettiin pyörilleen, ja kyyti oli pehmeää kuin Finnairin koneessa.


Katto ja penkki melkein koskettivat toisinaan. Välissä oli potilas. Auto oli tässä kyljellään ja kuva takapenkiltä.


Tankolevittimellä saatiin työnnettyä kattoa sen verran, että potilas saatiin hätäsiirrettyä autosta. Aikaa kului 11 min siitä, kun tultiin kohteeseen, käännettiin auto renkailleen, ovi revittiin auki, katto työnnettiiin pois edestä ja potilas hätäsiirrolla ulos autosta!


Levittämisen jälkeen tilaa tuli runsaasti touhuta.


Cobran käyttö harjoitus. Tuo vekotin läpäisee vaikka mitä.

Ensi maanantaina 22.9 on jännä päivä. Koulun evakuointi- ja sammutus/ pelastustehtävä Kuopion Neulamäessä. Itse sain tehtäväksi olla P3, mutta tästä tulee kuvia lisää myöhemmin harjoituksen jälkeen. Tilanteelle rakennettu radioliikennekaava.


Pelastusharjoitus Neulamäen koululla maanantaina 22.9.2014
Maanantaina 22.9.2014 Pelastusopisto järjestää yhdessä Neulamäen koulun kanssa pelastusharjoituksen klo 13-16 välisenä aikana. Harjoituksen aikana Neulamäen alueella ja Neulamäen koulun ympäristössä näkyy tavanomaista runsaammin hälytysajoneuvoja ja pelastushenkilöstön toimintaa.
Kyseessä on harjoitustilanne, josta ei kerrota tarkkoja yksityiskohtia ennakolta koulun oppilaille eikä henkilökunnalle. Tapahtumasta tiedotetaan kuitenkin viranomaistahoille (koulutoimi, tilakeskus, poliisi, pelastuslaitos, hätäkeskus) ja Neulamäen koulun lähinaapureille.
http://www.kuopio.fi/web/ajankohtaista/uutiset

2 kommenttia:

OivaK kirjoitti...

Moi!

Mitä kaikkea testejä kuuluu pelastajan tutkintoon koululla? Onko esim sukellustestejä? Muistaakseni joskus oon kuullu et ois ollu 1000m uintitesti?

Petsku kirjoitti...

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Testit, joita koulussa pelastajilla vielä teetetetään on tuo 1000m uintitesti, Cooper testi, lihaskuntotesti ja ns. sadan prosentin testi, jossa mennään kunnon suhteen aika äärirajoille.

Sadan prosentin testiä seurataan tarkkaan. Testissä on aikaraja ja ruumiinlämpö ei saa ylittää 40 astetta, muuten testi hylätään.