tiistai 13. marraskuuta 2012

3 KK Fyysisen testeihin - Suunto Ambit tuli taloon

Kolme kuukautta olisi aika tasan fyysisiin testeihin. Olen aloittanut nyt pienen 3-viikon mittaisen tauon, jonka jälkeen aloitetaan kova fyysinen harjoituskausi, joka tähtää ko. testiin. Alaraaja-analyysissä omt-fysioterapeutti katsoi jalkojen pientä virheastuntaa. Kotitehtäväksi sain hoidella penikoita ja tiettyjä harjoitteita jalkakaaren petraamiseksi. Mielessä ja harjoituksissa täytyy pitää myös Cooperin testiin harjoittelu, mutta kovat intervallit käynnistetään vasta ensi vuoden puolella.

Tänään tuli tilattua uusi urheilukello, Suunto Abmit black kadonneen Garminin tilalle. Toivotaan, että tuo kello palvelee kaikissa harjoitteissa yhtä hyvin kuin Garminin  forerunner 305.

Kiitos muuten tyttärelle ja vaimolle isänpäivälahjasta!!! WOU, mikä lahja!
Laitan lisää kokemuksia kellosta ja harjoittelusta, kunhan saan käyttökokemusta kunnolla. Mutta kylmäksi tämä musta Ambit ei jätä...

päivitetty 17.11.

- Ensimmäinen lenkki heitetty. Alkuun täytyy sanoa, että näytöt olin huonosti valinnut ja en saanut kunnon dataa juostessa. Toiseksi sykevyö pätki aika lailla, mutta tasaantui kun sai hiukan hikeä pintaa. Nyt on säädöt tehty uudestaan ja odottelu, että tämän kuukauden päivitys tulisi pian. Intervalliharjoitus on yksi lisäominaisuus, jonka takia myös ko. kelloon päädyin. Odotellaan, sehän on ihmisen vahvin puoli...

päivitetty 21.11.

- Tänään tuli uusi sykevyö. Olin käyttänyt vanhaa sykevyötä joka pätki alkulenkillä valtavasti. Nyt on kellon asetuksetkin saatu kohdilleen, joten uusia lenkkejä juoksemaan ja punttia nostamaan. Seuraava odotuksen hetki on tuo uusi päivitys Ambitille. Intervalli jne. Tässä kuussa se pitäisi tulla, joten vielä hetki niin sitten paketti on täydellinen!

päivitetty 27.11

- Kello toimii aivan loistavasti ja mittaa tarkkaa matkaa ja nopeutta. Kellossa on myös ominaisuus, jolla se määrittelee palautumisajan. Tällä hetkellä se on näyttänyt kohtalaisen hyvin ja täsmällisesti. Punttitreeneissä kello toimii myös hyvänä apuvälineenä. Uutta pävitystä Ambit 2.0 odotellessa. Suunto on kyllä parantanut kellojensa ominaisuuksia, mutta vielä tuntuu että Garminin forerunnerit ovat aivan loistavia pelejä. Noh, katsotaan mihin Ambit jatkossa pystyy.

päivitetty 1.1.2013

- Uusi päivitys tuli intervallin kanssa ja vaikuttaa hyvältä. Täytyy sanoa, että kello täyttää odotukseni päivä päivältä, vaikka joskus Suunnon kelloja aavistuksen karsastinkin. Suosittelen ehdottomasti kelloa ja jos haluaa myös lisäksi rannekellon, niin tässä on oiva peli!

päivitetty 2.3.2013

- Kello rupesi syömään akkua tolkuttomasti, ja vein kellon huoltoon hetimiten. Kellosta oli mennyt näytön komponentti ja se saatiin vaihdettua nopeasti ja kello toimii taas moitteettomasti (takuuhuolto Suunnolla). Yksi pieni huono sivuseikka kellosta on tullut: sen näytön ympärillä olevasta "suojakauluksesta" lähtee maalit pienestäkin kolauksesta ja näyttää tämän jälkeen aika kuluneelta..päivitetty 20.3.2013

- Jos etsii pelkästään urheilukelloa niin itse valitsisin ehkä Garminin. Mutta jos haluaa kellon sekä urheilukellon niin Ambit on kyllä aivan loistava, näyttävä ja monipuolinen. Ei tarvitse olla joka välissä vaihtamassa kelloa ja mitä kauemmin tämä on ranteessa niin sen mukavammaksi toiminnot tulevat. Olen käyttänyt kelloa seuraavissa harjoitteissa: pyöräily, kuntopyöräily, juoksu, kävely ja punttisaliharjoitteet. Kun näytön saa muokattua juuri itselleen sopivaksi ja harjoituksien mukaan, Ambit on kyllä lunastanut paikkansa, vaikka alkuun tuntuikin, ettei tule urheilutoimintojen kanssa sinuiksi millään.

päivittety 22.3.2013

- Tänään kello oli pidempään päällä harjoitustilassa, kellon akku kesti hyvin pakkasesta huolimatta 10h putkeen. Yksi miinus kellossa on se, ettei sen lämpötilan näyttö ole todellinen jos kello on ranteessa. Lämpötila-anturi on ranteenpuolella suoraan käteen päin ja näin ollen ottaa aina kädenlämpöä mukaan mittaustulokseen. Sama ongelma myös tuon korkeuseron ja ilmanpaineen kanssa. Anturin tulisi olla toisella puolella..

päivittetty 6.4.2013

- Suunto Ambit toimi hienosti, vaikka olin hotellin uima-altaalla (Kanaria). Ainoa on, ettei syketietoja saanut, mikä oli aavistuksen harmillista (anturi ei ota veden alla). Kello mittasi hyvin matkaa ja tietoja oli helppo seurata. Kello on alkanut tuntua joka harjoitteella paremmalta ja nyt ilman sitä ei treenata haluakkaan. Ainoa miinuspuoli oli, kun altaalla uin niin Movescount näytti kartalla melkoita sekassotkua. Ilmeisesti luuli, että uin viereisellä autotiellä ja yritti siirtää minua kartalla meren puolelle..  http://www.movescount.com/moves/move12295947

Uima harjoitus


päivitetty 10.4.2013

- Nyt tuli tuo intervalliajastinkin kokeiltua kunnolla 4 x 1000m, ja hyvin näyti pelaavan, eli tyytyväinen olen tuohon ominaisuuteen. Juoksin paikallista hiekkatietä ensin 2km toiseen suuntaan ja sitten 2km takaisin päin. Melkein samaan paikkaan pysäytti, mistä olin lähtenytkin. Aavistuksen jouduin tekemään siksakkia, koska vettä oli paikoin tiellä runsaasti. Tämä voi olla syy miksi matka heitti noin 10 metriä.

ps. Jos joku miettii jotain ominaisuutta, niin kysele ihmeessä. Vastaan, jos tiedän ja kokeilen, jos en ole kokeillut, paitsi Base hyppyjä.. ;-)


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mites toi akku.. Eli kello pimenee kokonaan kun akku loppuu? -m
niin ja kiitos hyvästä blogista

Petsku kirjoitti...

Hei,

kello varoittaa akun loppumisesta ääni merkillä, jonka jälkeen se kyllä kestää vielä hiukan aikaa ja sitten sammuu. Akun kesto on mielestäni ollut tosi hyvä ja akun lataukseenkaan ei mene kuin hetki. Voi suorittaa aina samalla kun lataa tietoja Movescounttiin. Eli konaisuudessaa olen itse ollut tyytyväinen kellon akkun kestoon (n. vuosi käytetty).

Anonyymi kirjoitti...

Miten lämpötila saadaan näkymään ja toimimaan? Ja en Tiijä, ostaisinko käyttää navigointia; eksyimme nimittäin viime viikonloppuna tosi pahasti lumikenkäilyreitillä.

Petsku kirjoitti...

Hei!

Lämpötilamittarin saa näkymään kun siirryt kello näkymästä next näppäimellä alti/baro tilaan. Sen jälkeen view painikkeella saat vaihdettua taulun alareunasta lämpötilamittarin. Navigointia en ole koskaan käyttänyt, mutta tallentamalla lähtöpisteen (POI)voi siihen palata aina hakemalla ko. tallenetun pisteen ja kello suunnistaa valittuun pisteeseen. (toivottavasti tuosta saa joatin tolkkua)