perjantai 20. joulukuuta 2013

Suoniyhteyksien avaamista

'90-luvulla seisoin eräs syksy jäähallin kaukalon reunalla ja katsoin, kun joukkuekaverit pääsivät kesän jälkeen taas jäälle. Moni huusi plexin takaa "tule mukaan" ja "koska tuut jäälle", mutta '90-luvun lama ja isän taloudellinen tilanne oli se, ettei ollut enää varaa ostaa luistimia ja varusteita kokoajan kasvavalle nuorelle. Tuon syksyn jälkeen en enään jäähallilla halunut käydä ja mukava harrastus loppui B-junioreihin. Nyt ajattelin painaa tuon ikävän muiston pois mielestä ja panostin uusiin hokkareihin ja mailaan. Noh, tänään tuli uskomaton paikka, kun liikuntatunnilla luokkakaveri sai järjestettyä hallivuoron meille muutamalle höntsääjälle! Ensin luulin, että homma on kuin pyörälläajoa "kerran osaa, niin aina osaa" -ajatuksella, mutta toisin kävi. Hapuilevin ottein ja nilkat notkuen jouduin ensi 30-minuuttia totuttelemaan uusiin luistimiin ja uudentyyppiseen terään. Lopuksi lämäri lähti kuin Jari Kurrilla, tai ainakin melkein :-) (Pelasin muuten samalla numerolla # 17) 

Nyt on hymy huulilla ja paikat jäykkinä. HIENOA OLI!!!

life´s too short to be bitter ;-)

Kundit jäillä.

Ennen joulua vielä ensimmäiset suoniyhteyksien avaamisharjoitukset! Jike osasi kyllä laittaa kanyylin suoraan suoneen, ihan kuin kaveri olisi ennenkin näitä tehnyt. Oma yritykseni päättyi siihen, että Jikellä oli neljä reikää kämmenselässä ja jokainen yritys epäonnistui. Tämän jälkeen en halunnut enään kaveria tökkiä neulalla (vähän säälitti) ja toiseksi Jike ei kauheasti neuloista pidä niinkuin ei moni muukaan...

Jos veren näkeminen heikottaa, niin nyt kannattaa loput kuvat jättää katsomatta. Ei dramaattisuutta, mutta verta vain näkyy!


Tässä yritetään säheltää ensimmäistä kertaa neulaa suoneen. Taisin pelätä enemmän Jiken reaktiota kuin pistämistä.
Ops, tsori. Ei ollut tarkoitus, sanos VV...


Nyt lähti nesteet väärään suuntaan!


Mojova jälki käsivarteen päivän saldona! Taisi olla kaikilla kämmenselkä mustaja ja neulanreikiä täynnä. Hyvä päivä muuten!5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Nyt tuli sellainen, että pakko kysyä. Miks suurin osa? pelkää neulaa tai verta? Tai oonko ite vaan niin "tottunut"? Mun kilpisen takia käyn vähän verta antamassa, mutta sekin kerran vuodessa.

Ihan ihmetys vaan. Kun mun Crossfit paikassakin parikin pelkää tai inhoo. Mut treenaa kuin "hullu".

Terv. Maria

Petsku kirjoitti...

Moikka,

tuo onkin vaikeampi kysymys. Vaikka pienta-alaa ihosta löytyy paljon, niin muutaman millin kokoinen neula saa ihmiset hykertelemään inhosta... Toisinaan, myös veren näkeminen voi johtaa tietyillä ihmisillä pyörtymiseen, joten onhan meitä moneen junaan :-)

Ulla Vuorinen kirjoitti...

Kyllä sitä itse pelkäsin kun ensimmäistä kertaa kanyylia potilaaseen pistin. Kädet vapisi,
harjoitusta se touhu vaatii.
Täytyy sanoa, että ei se aina mene suoraan suonee tänä päivänäkään. Kyllä anestesialääkäritkin joutuvat joskus pistämään useamman kerran.
Mustelmat kyllä paranee, vaikka ne näyttävätkin pahemmalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Petsku!

Onhan meitä moneen junaan. :)

Hyvää joulua sulle!

Ps. Lääkäri sanoi mulle, "sulla on hyvä suoni", kun otti näytteen. :)

Petsku kirjoitti...

Oikein hyvää Joulun joulunjatkoa!