lauantai 8. maaliskuuta 2014

Reeniä reeniä!

Kohta neljä viikkoa kestäneet vatsavaivat ovat estäneet harjoittelun. Eilen vääntäydyin puolipakolla koulun punttisalille. Rauhallista oli. Ei ketään paikalla hiihtoloman aikaan ja sai rauhassa huudattaa musaa ja karjua painojen kanssa. 

Fyysisen kunnon ylläpito tulee olemaan osana tätä ammattia niin kauan kun palomiehiltä vaaditaan savusukelluskelpoisuutta ja siihen liittyvää "Oulun testiä". Tässä iässä ei kannata vapaalle pitkäksi aikaan heittää, muuten saa tehdä taas tuplana töitä. Ensi syksynä meille tulee liikunnan puolesta fyysisen kunnon testit, Cooper-testi ja 100%-testi, jossa otetaan sitten kaikki irti!

Viikon treeniohjelma menee kutakuinkin näin:
Herätys klo 5:00--> 6:00 aukeaa koulun ovet ja suoraan salille. klo 7:20 aamupala ja klo 8:00 alkaa oppitunnit (ma klo 9:00)

Ma - (triathlon) 30min soutua + 30min pyöräilyä + 30min hiihtoa (matalilla sykkeillä)
Ti - rinnalle veto /  tempaus 5*6 ja vaihtelevin painoin + mahdollisesti  WOD kesto 15min
Ke - lepo
To - maastaveto ja etu-/takakyykky ja vatsat
Pe - penkkipäivä ja mahdollisesti WOD kesto 15min
La - lepo
Su - lepo / 1-1,5h pitkä lenkki matalilla sykkeillä

Täytyy sanoa, että tuo maanantain 1,5h kuntotreeni on kyllä näistä aina mukavin. Vaikka painot ovat lisääntyneet kivasti salilla, tärkeimpänä ominaisuutena pidän kuitenkin kovaa peruskuntoa, jota parhaiten saa Crossfit-treeneillä. Välillä meinaa puklu lentää, mutta hyvää tekee. Näiden lisäksi meillä on aika usein liikuntatunteja ja niillä puuhaillaa sitten kaikenlaista. Meidän luokallamme on tosi kovia janttereita, jotka harjoittelevat aivan toisella tasolla. Nämä ovat vain lämmittelypainoja heille..


Koulun punttisali. Toisessa paikassa sijaitsee vielä kuntosali, jossa ovat kuntoiluvehkeet sekä liikuntasali.


Maastavetoa en aikaisemmin ollut tehnyt yhtään. Tämä se vasta koko kehoa harjoittava liike onkin!


Rinnalleveto (raakana) 90kg. Tempaus ja rinnalleveto ovat lajeja, jotka ovat tulleet uutena treeneihin mukaan.

Ei kommentteja: