torstai 17. huhtikuuta 2014

Palosimulaattorin kuvia!


Kuvat kertovat paljon. Kännykkäkamera oli kovilla, näissä harjoituksissa!


Alkuvaiheen palo, ennen kuin huone täytyy savusta.Ensimmäinen usvakerros on vesihöyryä.


Sitten sammutellaan ja jäähdytellään!
3 kommenttia:

SeanP kirjoitti...

Hurjaa touhua! Miten on, milloin palomiehen pitää mennä palavan talon sisälle ja milloin ei? Onko joitakin tiettyjä kriteereitä, jotka tämän asian määrittelevät? Esimerkkinä tapaus, jossa on epäilys, että talon sisällä mahdollisesti olisi henkilöitä, mutta talo palaa niin maan pirun isoissa liekeissä. Meneekö pelastaja tässäkin tapauksessa sisään?

Hyvä blogi! Ja kiitos siitä!

Petsku kirjoitti...

Kiitos palautteesta!

Esimies aina määrittää, koska rakennukseen on turvallista savusukeltaa ja hän sinne sammutusparin käskee. Eli kyllä kaikki elävä on pyrittävä pelastamaan, siitä lähdetään! Mutta, jos asunto on ns. täyden palamisen vaiheessa (palaa niin pirusti) niin siinä tilassa ei ole mitään toivoa selvitä hengissä, koska kaikki materiaalit syttytvät palamaan noissa lämpötiloissa (paloasukaan ei suojaa täyden palon vaiheen lämpöjä). Mutta, jos asunnossa on esim. palopesäke tai. yksi huone tulessa tms. Niin tällöin käytännössä aina sisään rakennukseen mennään. Suomessa sammutusteekniikka on ajateltu niin, että rakennus sammutetaan sisältä ulospäin, paitsi jos rakennus on jo ilmiliekeissä, niin silloin rajataan vain paloa, ettei ympärillä muu omaisuus tuhoudu. Toivottavasti tämä aukaisi hieman kysymystäsi.

SeanP kirjoitti...

Kiitos hyvästä ja laajasta vastauksesta! Kyllä nyt on parempi käsitys siitä, milloin pelastajat menevät savusukellukseen.