lauantai 12. huhtikuuta 2014

Savusukellusharjoitukset alkavat!

Nyt ovat punaiset vaatteet vaihtuneet taas sammutusasuihin ja menopelit ambulansseista paloautoihin. Homma alkoi savusukellusharjoituksilla ja tarkoitus olisi kesäksi saada savusukelluskelpoisuus. Ensin menimme palotalolle, jossa sukelsimme huoneistoon ja etsimme potilasta. Vaikeusastetta luotiin panemalla jätesäkit päähän. Jos on taipumusta yhtään paniikkiin, niin näissä harjoituksissa se tulee varmasti ilmi. Seuraavaksi ajoimme takaisin opistolle, jossa oli seuraava rasti. Huoneistosimulaattorista etsimme n. 70kg nuken ja raahasimme sen ulos huoneistosimulaattorista. Pilkkopimeässä huoneessa eksyy takuuvarmasti, jos tekniikka ei ole hallussa!!! Pohjalla oli 20 vetoa taljalla, noin 3 min polkupyörällä polkemista sekä 30 metriä nousua tikkailla sammutusvarusteet päällä. Rankkapäivä oli, varsinkin, kun aamulla olimme tehneet kaverin kanssa rankan punttitreenin tietämättä päivän kulusta (virhe!!!).

Tämä on sellaista "normipäivä"-puuhastelua!Odotusta aseman pihalla!Viereisellä tontilla alkoi juuri kemikaalionnettomuusharjoitus.


Tällaiselta näyttää palomiehen kypärä, jos päätä nostaa savurajan yläpuolelle, jossa n.800 astetta lämmintä!Video, kun nukke nojaa airbagiin ja se laukeaa. 


Suojapari ottaa vähän rennommin.


Konemiehen tehtäviin kuuluu savusukelluspäivänä savusukelluksen valvonta ja pumpun käyttö.
Kuvassa simuloidaan autotallipaloa, jossa palaa tietenkin auto. Näkyvyys on nolla ja sisällä on kaksi sammuttajaa.Ei kommentteja: