tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kuntopyöräharjoittelua ja uusi maantiepyörä

Kipeän jalan takia olen saanut hyvän kuntopyöräohjelman juoksun korvikkeeksi. Pitkiä pyöryilyjä noin 60min ja intervalleja tulee lämmittelyn jälkeen esim. 5 x 4 min 155 --> 165 ja maksimisykkeillä. Myös pitkät ja reippaat kävelylenkit kuuluvat ohjelmaan esim.70 min reipasta kävelyä 110-120 sykkeillä. Kävely tuntuu muuten tehokkaalta kuten pyöräilykin.

Kuulin eräältä Suomen huippumailerilta, että oli tehnyt 800m juoksuennätyksensä ainoastaan kuntopyöräharjoitteiden avulla. Tietysti syynä oli rasitusmurtuma jalkapöydässä, eikä sen takia voinut juosta.
Yhden työmatkan olen pyöräillyt myös. Edestakaisin matkaksi tulee noin 36 kilometriä ja tuntuu,  että tämä on juuri parasta harjoittelua tällä hetkellä.


Kun vanha maantiepyöräni varastettiin, oli pakko ostaa tietenkin uusi. Sain ylivuotisen pyörän melkein puoleen hintaan ja nyt kannatti ostaa. Merkki ei sinänsä ole mitään huippuluokkaa, mutta saksalainen ja näyttäisi hyvin toimivan..
Tietysti nyt ei voi kuin odotella, että kevät tulee ja asfaltti näkyviin. Tällä ei kauheasti lumessa ajella.. Sen sijaan työmatkat tulee ajettua nyt isäni vanhalla hybridillä (Nishiki hybridi 351), johon asennettu nastarenkaat. On muuten hyvä ajaa liukkaillakin noilla nastoilla ja kyllä on turvallista.

Ei kommentteja: