maanantai 8. syyskuuta 2014

Pelastustoiminnan johtamista ja metsuripäivä!

Harjoitukset alkoivat luokassa ja harjoitusympäristönä oli leikkikaupunkeja... Ja arvaten, leikkiautoilla jne. oli kiva leikkiä. Lopuksi tehtiin simuloituja tilanteita, joissa pelastajat toimivat P3:na ja yksikön esimiehinä. Tässä korostui radioliikenteen sujuva käyttö!



Rakennuspalo! Löydätkö kuvasta jotain poikkeavaa...


Raideliikenne laitettiin poikki pelastustöitä varten. ;-)


Siellä on ukko kiipelissä.





 Metsuripäivillä käytiin opettelemassa puiden kaatoa.


Tässä korostuu suojavaatteiden käytön tärkeys. Moottorisahalla polveen, mutta suojahousut tukahduttivat sahan, ennenkuin terä osui nahkaan. 


 Onneksi kierrokset olivat olleet pienellä ja terä vain hipaisi. Mutta nahkalla jälki olisi ollut toisenlainen.




7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Morjens,

Siinä ois voinu suikaletta tulla jos sahalla ois päästelly jalkaa ;)

Sullahan alkaa kohta olla kohta loppusuoralla...

Olikos tuolla nuissa opinnoissa joku anatomia-kirja? Oon meinannu jotakin vastaavanlaista ostaa ja opiskella omaksikin iloksi. Oispahan sitten vähän edes järkeä päässä jos kouluun asti pääsee. Tähän hakuun vielä vanhoilla pällin pisteillä. Saa nähä tuleeko nollat seuraavalla sitten jos sinne asti pitää vielä ;)

Petsku kirjoitti...

Moikka!

Eipä näistä taida yhtä kirjaa olla. Kaikki kyllä löytyy esim. opiston kirjastosta tai SPEK:n sivuilta tilattuna. Oliko se ensi keväänä, kun pääset uudestaan pällitesteihin? Silloin nykäiset itsesi mennen tullen sisään kouluun!!!

Unknown kirjoitti...

Juu tuohon kevään hakuun saa uusia sen. Toivottavasti ei tarvis sinne asti taas ootella... Jos ois tulevalla taas niin pienet pisterajat et riittäis kuupperit..

Anonyymi kirjoitti...

Kolmas kerta toden sanoo!

Unknown kirjoitti...

Tavallaanhan se on neljäs ;) Viime kertaa tosin ei voi ehkä laskea kun jäi se kuupperiin/koululle menemättä lopulta.. Joten kait se on sitten kolmas

Ville Vapaapalokuntalainen kirjoitti...

Morjens!

Kiitoksia mielenkiintoisesta blogista!

Nuo turvahousut taisi maksaa itsensä takaisin, jos vertaa siihen, että olisit lähtenyt tikattavaksi keskussairaalaan!

Mitenkäs siellä opistolla suhtaudutaan VPK:laisiin? Ja onkos sun kurssikavereissa VPK:n kavereita?

Itselläkin pelastajakurssi haaveissa...

Petsku kirjoitti...

Terve ja kiitos palautteesta!

Kyllä huosut maksoivat itsensä takaisin välittömästi. Jos tuosta olisi pahempi vamma syntynyt (osuma jänteeseen tms.) niin koulusta valmistuminen olisi voinut olla todella hankalaa.

VPK:sia koulussa on varmasti paljon ja kyllä heihin suhtaudutaan ihmisinä :-) . Tosiaan VPK:n kaverit ovat alussa etulyönti asemassa perustiedon takia, mutta homma tasaantuu hyvin pian. Pelastusopistoa suosittelen lämpimästi sinullekin!!!